+385 91 520 2195

Masaža

Masaža je najstarija metoda liječenja dodirom. Dodir je najstariji i najpotrebniji osjet s kojim se susrećemo neposredno nakon rođenja, prvi i jedinstveni način komunikacije. Uz to dodir ima i iscjeljujuća svojstva: pomaže tijelu da se oslobodi toksina, potiče opskrbu stanica kisikom, poboljšava funkciju krvožilnog i limfnog sustava, uspostavlja energetski balans, reducira napetost i smiruje živčani sustav.
Masaža je odlična metoda za pripremu tkiva i opuštanje prije nekih terapijskih tehnika.

Medicinska masaža

Medicinska masaža je temeljna metoda fizikalne terapije u programu liječenja i rehabilitacije mnogih poremećaja i bolesti današnjice.

Stručna medicinska masaža je :
• priprema za mobilizaciju i manipulaciju kože i potkožnog tkiva, mišića i mišićne fascije, tetiva i ligamenata te zglobova;
• jedan od načina opuštanja muskulature (smanjuje mišićnu napetost, ukočenost i bol);
• odlična metoda za poboljšanje cirkulacije krvi i limfe
• tehnika koja potiče izmjenu tvari
• tehnika koja poboljšava raspoloženje, podiže samopouzdanje i smanjuje tjeskobu
• temeljni dio svakog rehabilitacijskog programa

Sportska masaža

Sportska masaža se zbog svoje energičnosti koristi za jake i hipertrofične mišiće sportaša s ciljem zagrijavanja i omekšavanja tkiva, te bržeg izbacivanja mliječne kiseline iz mišića.
Osim na mišiće, sportska masaža je usmjerena i na tetive i legamente koji su pri sportu izloženi jakim naprezanjima. Primjenjuje se prije treninga (kada se masažom nastoji brzo i intenzivno pripremiti tijelo za sportske napore), tijekom treninga (preventiva i ublažavanje spazama), ali najčešće nakon treninga i tjelesnih naprezanja kada je mišićima potrebno osigurati opuštanje i istezanje, bržu eliminaciju mliječne kiseline i drugih štetnih tvari iz mišića, te bržu apsorpciju hranjivih tvari potrebnih za što brži oporavak mišića nakon treninga .
Masaža je neizostavni dio terapije svakog sportaša.
Redovitim tretmanima sportske masaže znatno se smanjuje rizik od sportskih ozljeda (istegnuća, rupture, grčevi), mišići postaju gipkiji i manje podložni ozljedama, povećava se opseg kretnji, ubrzava proces regeneracije tkiva, poboljšava protok krvi i sve to čini sportaše, ali i rekreativce spremnijima za nove sportske izazove.

Masaža stopala

Salon Kai Salon Kai

Masaža stopala je tehnika stimulacije refleksnih točki na stopalu u cilju održavanja dobrog zdravlja.
Temelji se na teoriji da svaki dio tijela ima svoju točno određenu točku na stopalima pa se pritiskom na te točke može opustiti i uravnotežiti cijelo tijelo i ublažiti niz tegoba.
Stopala su podijeljena na refleksne zone i refleksne točke, a terapeut stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklanja blokade koje im onemogućuju normalno funkcioniranje.
Ova terapija potpuno je bezopasna, vrlo ugodna i opuštajuća, a cilj joj je ublažavanje stresa i napetosti, normalizacija tjelesnih funkcija te poboljšanje cirkulacije i rada živčanog sustava.

Aromamasaža

Salon Kai Salon Kai

Aromamasaža je kombinacija iscjeljujućeg učinka dodira i terapeutskog djelovanja eteričnog ulja.
Eterična ulja su ljekovita energija biljke, ona smiruju , stimuliraju, regeneriraju, smanjuju bol, uklanjaju toksine i jačaju imunitet.
Udisanjem ili nanošenjem na kožu unosimo eterična ulja u naš krvotok i ona kreću u ozdravljujuću misiju. Ona jačaju imunitet i pomažu tijelu u samoizlječenju te održavaju sklad na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj razini

Kai-thai masaža

Salon Kai Salon Kai

Kai – thai masaža je terapijska tehnika koja objedinjuje ugodno ali snažno pasivno istezanje mišića, ligamenata, zglobova i fascije čitavog tijela, akupresuru, refleksnu masažu i mobilizacijske tehnike zglobova i kralježnice, a neslužbeno je nazivamo i „jogom za lijene“. Masaža se izvodi na podu, na širokoj prostirci, u ugodnoj odjeći, u različitim položajima : na leđima, boku, potrbušnom položaju, sjedeći u turskom sjedu... Energetski tokovi se nalaze oko 2 cm ispod površine kože, pa je potreban dovoljno dubok pritisak za stimulaciju protoka energije. Taj se pritisak dozira u skladu sa fizičkom kondicijom i konstitucijom klijenta. Budući ova tehnika ima za cilj puno više od samo fizičke stimulacije, važno je da tijekom tretmana klijent bude što opušteniji te da svjesno prati sve senzacije koje se događaju u njegovom tijelu.
Polaganim ritmičkim pokretima dlanovima, palčevima, stopalima i laktovima terapeut djeluje duž energetskih linija u tijelu klijenta , koje povezuju sve tjelesne sisteme i organe, a protok energije kroz njih odgovoran je za fizičko, emocionalno i mentalno stanje pojedinca. Kada je protok uredan tjelesne se funkcije odvijaju nesmetano, tkiva se pravilno hrane, toksini se efikasno eliminiraju iz tijela, a razina otpornosti na stres i druge štetne utjecaje je povišena. S druge strane, kada je protok energije blokiran ili narušen na bilo koji način, dolazi do slabljenja tjelesnih funkcija i tijelo postaje podložno bolestima.

Pozitivni učinci Kai – Thai masaže su povećanje fleksibilnosti i okretnosti, smanjenje boli u mišićima i zglobovima, posebno nakon sportskih aktivnosti i drugih napora, poboljšano držanje i prirodna gipkost, bolja cirkulacija krvi i limfe. Kai – Thai masaža potiče duboku relaksaciju i oslobađanje od stresa. Po završetku tretmana klijent se osjeća opušteno, ali istovremeno svježe i odmoreno, te ispunjen pozitivnom energijom.