+385 91 520 2195

Anticelulitni program

Anticelulitnom ručnom masažom i ultrazvukom poboljšavamo poremećenu mikrocirkulaciju u zonama zahvaćenim celulitom, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlučivanje otpadnih tvari.

Celulit je nije samo estetski problem, to je kronično degenerativna upalna bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Obilježja celulita su da se s vremenom pogoršava i širi te ne prolazi sam. Što je celulit izraženiji i dugotrajniji to su veće degenerativno-upalne promjene te je potrebno više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Glavni uzrok razvoja celulita je poremećaj mikrocirkulacije potkožnog tkiva. Oštećenje vezivnog tkiva kapilara izaziva njihovu povećanu propustljivost i prolazak tekućine u međustanični prostor, zbog čega potrebne hranljive tvari ne dolaze u stanice, a štetne se nagomilavaju.

Radi toga dolazi do usporene cirkulacije  krvi i limfe, te time  vezivno tkivo koje podupire masne stanice gubi svoju potpornu ulogu i zadebljava, a masne stanice putuju prema površini kože, zbog čega nastaje izgled narandžine kore.
Uzroci celulita su genetski faktori, nepravilna prehrana, hormonski poremećaji, pretjerano sjedenje, trudnoća, nošenje visokih potpetica, jako uska odjeća - svi ovi faktori, posredno ili neposredno, dovode do zadržavanja tekućine u međustaničnim  prostorima, a  to je glavni uzrok pojave celulita. Ta međustanićna tekućina  se s vremenom zgusne i stvrdne stvarajući tako džepove koji nadalje formiraju tzv. “narandžinu koru”. Visok utjecaj stresa, preskakanje obroka, neispavanost i iscrpljenost su stanja, koja uz genetičke predispozicije ubrzavaju nastanak celulita.
Ako se ne počne odgovarajuće liječenje, celulit nezadrživo napreduje i može biti jako bolan na dodir, ali i spontano.

Primjerenom prehranom, fizičkom aktivnošću te tehnikama masaže moguće je postići dobre rezultate.

Ključ uspjeha u borbi protiv celulita je kombinacija nekoliko tretmana koji se moraju individualno prilagoditi , a kojima je cilj eliminacija toksina i viška vode iz tijela.
Uz to, važno je promijeniti životne navike – pojačati fizičku aktivnost, ne nositi preusku odjeću, uvesti uravnoteženu prehranu bogatu voćem, povrćem, žitaricama i siromašnu zasićenim masnoćama, paziti na adekvatan unos tekućine, smanjiti prekomjernu tjelesnu težinu.

Uravnotežena prehrana bazirana na voću i povrću može smanjiti upalne procese u vašem tijelu i pomoći vam u održavanju zdrave težine.
Važno je i biti dovoljno hidratiziran, što uključuje i ispijanje dovoljnih količina vode, kao i prehranu bogatu hranom s visokim udjelom vode. Na taj način vezivno tkivo ostat će jako i gipko te čak možete izgubiti na težini.
Trudite se jesti više krastavaca, rotkvica, rajčica i paprika koji su (uz brojno drugo voće i povrće) sačinjeni od više od 90 posto vode.

Anticelulitna masaža (ACM)

ACM je čvrsta i jaka masažna tehnika u koja se primjenjuje u svrhu eliminacije celulita, uz upotrebu anticelulitnih preparata ili eteričnih ulja,  čime se pospješuje cirkulacija, stimulira metabolizam i limfni protok te ubrzava izlučivanje otpadnih tvari, a poboljšava doprema kisika i hranjivih tvari u stanice te poboljšava tonus kože.

Ultrazvuk u borbi protiv celulita

Ultrazvuk koji se koristi u estetske svrhe po svojim frekvencijama i intenzitetu najsličniji je onom u fizikalnoj medicini . Ultrazvukom povećavamo temperaturu tkiva u dubini te time povećavamo elastičnost kolagenih vlakana, lokalnu cirkulaciju, povećavamo prag osjeta boli, ubrzavamo metabolizam u stanicama. Osim toga , ultrazvuk pomaze ubrzanom i poboljšanom prodiranju aktivnih supstancija iz anticelulitnih krema i drenažnih ulja.

Ovisno o stadiju celulita bira se frekvencija i trajanje tretmana, a moguća je i kombinacija s farmakološkim sredstvima i AC masažom.

Cupping

Terapija vakuum čašicama, poznatija kao cupping terapija, je stara kineska tehnika koja se primjenjuje postavljanjem čašica na problematična i bolna područja s ciljem povećanja cirkulacije i oksigenacije tkiva što ima za posljedicu smanjenje boli i napetosti, detoksikaciju tijela te jačanje imunološkog sustava.

Ako patite od bolova u leđima, vratu ili bilo kojeg drugog tipa kronične boli koja se pojavljuje svakodnevno, vakuum masaža može se koristiti kao terapija za takve tegobe, jer smanjuje bol, upalu mišića i neugodne grčeve.

Cupping terapija se aktivno primjenjuje i u borbi protiv celulita - tzv „narančine kore“

Cupping Terapija:

  • ubrzava cirkulaciju krvi,
  • stimulira periferni živčani sustav,
  • aktivira limfni sistem,
  • izbacuje toksine iz tijela,
  • oslobađa blokade u tijelu,
  • čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare,
  • zaglađuje strije i ožiljke,
  • čisti, obnavlja i učvršćuje kožu i poboljšava njezin izgled, daje joj elastičnost tj. ima tzv. lifting efekt.

Kroz povlačenje i otpuštanje mekih tkiva putem vakuum čaša – opuštaju se napeti mišići, poboljšava se opskrba tkiva kisikom, a to višestruko intenzivira učinak medicinske masaže.
Dvije su tehnike primjene: tradicionalna-statična tehnika, pri kojoj se čaše postavljaju na tijelo i ostavljaju da djeluju 5-15 min, i mobilna tehnika, tj. masaža čašama kojom se „razbijaju“ tvrdokorne nakupine mliječne kiseline. Statičnoj primjeni prethodi mobilna s ciljem zagrijavanja tkiva i kao priprema za statičnu. U obje tehnike primjene princip je isti - vakuum povlači krv u bolna područja, a povećani unos nutrijenata u određene dijelove ubrzava proces liječenja. Osim toga, vakuum u čaši rasteže kožu i tako opušta napetost u mišićima.

Tretirano područje će poprimiti crvenkastu boju, koja će nestati nakon 5-7 dana, ovisno o koži. Mogu se pojaviti blage modrice oko područja pod vakuumom. Razvoj takvih modrica naravno ovisi o osjetljivosti kože pojedinca. Na početku je preporučljivo zadržavanje vakuumskih čašica na tijelu u nešto kraćem vremenskom periodu od svega par minuta.

Budući se toksini dovode na površinu kože, potrebno je unositi više tekućine (vode ili biljnih čajeva) kako bi ih se ubrzano, putem metabolizma, oslobodili.

Cupping terapija je kontraindicirana kod trudnica te osoba koje pate od varikoznih vena, tumora, povišene tjelesne temperature, fraktura, poremećaja koagulacije, inficirane kože te povećanih limfnih čvorova.